Thursday, April 21, 2011

YOU :)

THE ONLY HOPE FOR ME 
IS 
  YOU :)

P/S : Iloveyoumore than you know 

Tuesday, April 19, 2011

seronok sakan :) -fixie rider-

malam tadi memang seronok habis , apa tk nya ! ramai kot yang jatuh masa ride , mula-2 bund pastu apul , syafiq pun kena sekali , last aby ! bapak ah , memang hari jatuh sedunia ke apa , paling teruk syafiq kot sebab dia kena langgar dengan kereta , sebaik kau tk mati weh HAHA , ALHAMDULILAH hidup lagi :D  
anyway malam tadi memang syok ah , tapi bolong tkde -.- tu yang tk best tu , dia bz dengan kerja je , grr bosan betul ! 

P/S : bolong dengan aweng pun dah jatuh , harap-2 aku dengan mimie si matahari tu tk kan jatuh , seram ouh -.-


Saturday, April 16, 2011

thanks for forgiving me ;)

ALIP AKMAL ,
 thanks sebab kau dah maafkan aku , dah lama aku tunggu time ni ,
 aku rindu kau doe ,
 aku rindu time dulu-2 , 
aku rindu nak bergurau dengan kau ,
aku rindu nak dengar kau mengarut time otp ,
aku rindu nak baca ayat-2 romantik kau , 
AKU RINDU SEMUA !
tapi  
semua tu tak kan jadi lagi ,
its all my fault for hurting you ,
I'm really sorry .

TERIMA KASIH sekali lagi sebab kau maafkan aku even aku tau kau still sakit , 
aku tk harap kita jadi macam dulu ,
at least kita dapat jadi kawan ,
FOREVER :')

P/S : it's just hurt , that's all 

Sunday, April 10, 2011

I'M SORRY

I'M SORRY , 
sometimes , I get jealous thinking that someone else could make you happier than I could .
I guess it's my insecurities acting up .
Because I know I'm not the prettiest , smartest or most fun and exciting .
BUT ,
I do know that no matter how hard and long you look .
You will never find somebody that loves you like I do ;')

P/S : loveyou B , sungguh 

malam-2 bersama fixie rider ;D

ohh, agak kepenatan sikit bila cerita pasal benda ni , HAHA *saje suka-2 !
dua hari lepas aku pegi ride sampai BB dengan budak-2 ni , tapi serious shit tk rasa penat macam first-2 aku ride haritu , woahh . hebat kan aku ? WELL :) sudah biasa lah tu , penat sikit-2 tu ada lah , tu pun sebab naik bukit and ada someone special yang teman kahkahkah~ rahsia sial , mana boleh bagitau sape -.- 
first-2 memang macam nak tk nak he pegi sebab pk aku sorang pempuan then si sundal HOT nak ikut pulak , memang terbaik lah wa cakap lu , at least ada jugak teman ride , yang si laki-2 confirm laju mcm cibai , tk beragak , kalau tunggu pun tengok kitorng tinggal jauh kat belakang baru dorang stop , ceh memang tk lah aku nak ride sorang-2 kalau mcmtu -.- 
kayuh-2 sampai penat , syookk habis , dapat memb baru , macam-2 ah ! kena usik dengan budak-2 ni yang tk boleh blah , rasa nak tumbuk je masing-2 , untung dorang bergurau , kalau tk memang ranap ah , HAHAHA 
actually banyak benda lagi nak cerita tapi malas lah , next time ah ! 

P/S: rindu budak-2 fixie , lagi-2 'kau' HAHA

Thursday, February 17, 2011

hak kau hak kau, hak aku hak kau

Oh mmg macam kimak lah kau pempuan kan, 
hak aku semua kau sapu,
bila hak kau org guna kau marah, SIALAN LU !
aku tk kesah sangat lah pasal duit aku selalu hilang tu, 
tapi kalau dah harta benda aku kau nak amek mmg macam gampang lah,
aduh tk guna lah kau pakai tudung litup tapi perangai kau mcm tu,
sudah-2 lah kau nak 'amek' hak orang,
susah doe mcmni,
nak dok hostel tu pun tk selesa,
rasa mcm dekat neraka -.-'
memang aku tkde bukti nak tunjuk dekat semua orang kau yang 'amek' barang aku tu,
tapi ALLAH tu MAHA MENGETAHUI,
kau tk nak mengaku tkpe, 
it's ok lah babe, aku pun tk kesah de,
tapi kau akan dapat balasan yang setimpal.


P/S :aku maafkan kau kalau betul kau yang amek tapi kalau tk aku mntk maaf k pempuan :)

Friday, February 11, 2011

Wednesday, February 9, 2011

lapar lapar dan lapar -.- TOLOOOOONGGGGGGGGGG !

Mak oii bapak lah lapar *mak ke bapak? HAHA
Dari pagi tk makan satu ulas nasi pun *ulas ke?, ni jumpa bongek punya pasal lah ni :}
Bangun je pagi tadi terus msg dia then dia dtg danau, lepak jap minum minum *dekat darussalam then baru pegi Kg.baru,
Balik dari Kg.baru tadi lepak dekat Kopikita jap, borak borak! *ingat nak makan tapi borak punya pasal tk jadi nk makan -.-
And now *ketika aku sedang update blog ni aku tengah menahan lapar yang amat melampau,
nak beli malas, nak masak lagi lah malas, ad ssape nak tolong belikan tk?
Tolong lah tolong lah tolong lah ! :| 
Aku lapar sangat dah ni, kejap lagi mesti pengsan HAHA


P/S : ingat malam kang nak pegi makan dekat Mali's dengan Bunga tercinta *ouchh, nasi lemak dia terbaik wookk ! sape nak dtg lah Danau :D

Thursday, January 27, 2011

Tido?

 
TENSION ! TAK DAPAT TIDO ! NOW DAH PUKUL 6 PAGI -.-

Friday, January 21, 2011

Tacing habis T.T

since kitorg couple tak penah pun gaduh tapi semalam bongek ni bad mood mcm org mati bini so ktorg pun mulakan perang dunia ke3. Tak lah teruk mana pun, gaduh biasa je. 
 tapi aku tacing gila bangek lah dengan dia, mana tak nya aku nak tolong dia settle problem dia tapi dia tak nak. SUMPAH sedih doe! 
Aku terfikir jugak, aku ni siapa dalam hidup dia. Then aku call dia borak jap & ada lah cerita sikit. 
Time on call tu dia suruh msg, padahal aku dah buat s.saver ni, tapi aku tak cakap dgn dia pun aku buat s.saver sebab malas lah nak ckp. 
Memang lah sedih tapi aku faham dia not in mood time tu so ikut jelah kan.
S.saver yang aku buat tu bazir mcmtu je. Adalah 39minit lagi, kalau call dia time tu boleh lah manja manja lagi. KAH KAH~ tapi hanya tinggal kenangan *ttbe! :D
oleh kerana tacing yang amat dasyat sekali aku pun takde mood nak msg then dia pun mcm tau so dia suh aku tido. Bongek betul, sabar jelah weh!
 'You ni macam takde mood je. pegi lah tido' 
tapi aku lupa aku balas apa. HAHA~
tapi dia balas ni je
'Ok. daa. ILY'
ha lebih kurang mcmni lah. YA ALLAH menyirap mak nokk tapi takpe 
aku still cool. aku bkn marah ap tapi tacing kott. tak penah penah dia mcmtu 
tapi mlm tadi dia mcmtu. Rasa nak baling je HP aku tu kan. 
Nasib baik aku fikir dia, kalau tak memang tak lama lah hayat HP aku tu. 
Then aku terus tido bagi mengurang kan tacing di hati :)

P/S : wahai si Bongek yang ku sayangi, kau jgn lah bad mood mcm mlm tadi lagi ok.
tak best lah kalau kau mcmtu, takde siapa nak gila dgn aku kalau kat jadi hulk mcmtu. err. tau tau? PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEE !

ILOVEYOUSOMUCH AQIEL :D


Saturday, January 15, 2011

Akibat bosan *_______*

Ni lah kerja aku kalau bosan.hahaha *malu nak cakap tapi cakap jelah bkn ad org kesah pun. Aishh. Kalau bosan yg teramat sgt aku suka bekurung dalam bilik then snap gamba byk byk. Sumpah aku mmg gila bergamba even muka cam taik Hee~ ap nak buat dah HOBI kan. kdg kdg mama mara aku disebabkan gamba aku yang full dalam memory HP dia Hahahaha *sory ma, adik tak sengaja :D along pun mcmtu jugak, selalu kena carut dgn dia sebab HP dia penuh gamba aku. Just HP ayah je aku tak guna lagi. tunggu lah kalau ayah pecah rekod kasi anak anak dia pgg HP dia yg canggih tu. Err~ 

ha tgk *syok sendiri

org gila *gelak sorg

ntah ap

bongek betul aku

ttbe je ELMO tu *sewel

-___-

mental
P/S : gamba ni semua dalam bilik aku HAHAHAHA~ mcm org mereng dah aku! Anyway Im happy with my life & Im happy to be myself.

THIS IS MY LIFE, Remember That when you talk about it !

10/1/2011 ^^,

 AHMAD SYAQEL B. ZAKARIA 

entah mcmne boleh tersangkut dengan mamat bongek ni. HAHAHA. Aisshhh, tu lah nama dia 'JODOH PERTEMUAN ditangan Tuhan'. HEE~ benda betul ! Sumpah doe aku sayang kau si BONGEK yang gila, kau buat aku happy. Kegilaan kau buat aku tak lena tido, tak basah mandi & tak lalu makan Hahahaha. Hebatt lah kau BONGEK !! Nanti jumpa aku shoot muka kau dulu ekh? boleh kan? Ala~ cakap sayangg Hahahaha. Everything for me kan BONGEK? :) 

P/S : Ahmad Syaqel B. Zakaria No. I/C 920715146129 *saje nak tunjuk aku ingt num IC dia Hahaha. Aku sygg kau lah BONGEK. Thanks sbb ad dlm hati I sekarang, akan datang dan selamanya *INSYA-ALLAH :) Doakan kitorg happy sampai bila bila ok? AMIN :|
 
Iloveyousomuch MY BONGEK (AHMAD SYAQEL ZAKARIA) ^^.

Sunday, January 9, 2011

A-Z mean of LOVE !

Accept you as you are.
Believe in having fun.
Cherish time together.
Dream big dreams.
Enrich, comfort and delight.
Follow up and follow through.
Grow forever memories.
Honor each other's feelings
Invite you into their heart.
Just call to say "How are you?"
Know when something's up.
Love you, no matter what.
Multiply joys and divide sorrows.
Nurture each other's souls.
Overcome adversity together.
Pick you up when you are down.
Quickly forgive & make up.
Remind you of your greatness.
Smile when they think of you
Thrive on shared trust.
Understand when to 'just' listen.
Value time together.
Walk with you, side bu side.
Xperience ups and downs.
Yearn to stay connected.
Zest to live, love & laugh.




Saturday, January 8, 2011

Find a GUY . . .


FIND a guy who calls you 
BEAUTIFUL, instead of HOT.
Who calls you back when you hang up 
on him. Wait for the boy who KISSES 
your forehead. Who wants to shows you
off to the WORLD when you are in 
sweats. Who holds your HAND in 
 front of his friends. Who thinks you are 
just as PRETTY without makeup 
on. One who is constantly reminding
you of how much he CARES, and
LOVES being with you, and how he's
the LUCKIEST guy in the world to
have you. The one who turns to his 
friends and says "THAT'S HER!"

P/S : I think I had FIND this kind of guy :) 
       He's the one, ALIP AKMAL my dinasour ! RAWWWWRRRR .

Hey you girl


judge me
& i'll prove you wrong.
tell me what to do,
& i'll tell you off.
say i'm not worth where i end up.
call me a bitch & i'll show you one.
fuck me over & i'll do it to you twice as bad.
call me crazy, 
but you really have no idea.


Friday, January 7, 2011

MUSIC in me


MUSIC gives us an escape from our drama filled,
teenage heart ache driven lives
a chance to actually be a part
of something amazing.
It gives us something to believe in.

why ILOVEYOU ?

I love you because ...
you allow me to be myself
and you still love me ...
Because we can talk about anything 
and laugh about silly things 

I love you because ...
you are special and unique
and bring out the best in me ...

I love you because you're you ...
and you're what I've waited for my whole life 

P/S : for someone special ;)

Isz NgekBo c(:

Cerita pasal isz *nama dalam I/C Iskandar b. Norshamsudin. Beliau memang dasyat. *motif? adalah, aku je yang tau. haha. Tak penting pun yang penting isz memang gilo weii. -.- kalau lepak dengan dia tak boleh benti gelak sebab dia pelawak yang berjaya, auuww auuwww I like babeh. sangat sangat senget ! Beliau agak pendek dan sangat style. HAHAHA *aku puji kau ni isz bagi lah hadiah -.- aku agak rapat dengan dia dan kami sudah lama berkawan *apsal keluar bahasa baku ni. err. ok baiklah serius lah nadia. ok mulakan sekarang, act saje nak cerita pasal dia sebab petang tadi (6/1/2011 jam 5.45 P.M) kitorg pegi sawah saje nak snap pic tapi macam haram kott. Aku tak boleh doe lepak dengan dia manjang nak gelak so pic yang kitorg snap tadi tak berapa cantekk dan hot. err. Tapi ok lah dari takde kan :)


ok, time ni isz tgh frust *motif? tak tahu lah dia, HAHA

isz tgh blur -.-

dah takde kerja ;)


isz itu bongek =.=

gosip jap -.-

isz yang pendek ;)


apsal muka kau cmtu isz, teruk nyah. Bhahhaa

pulang sudah , bye :)


P/S: seronok snap pic tadi, lagi lagi sebab isz yang pendek ada memang gila lah aku. Isz yang pendek aku sayang kau doe, thnx sebab jadi memb aku time susah & senang, sangat sangat menghargainya. Dan thnx jugak sebab kau selalu buat aku sakit dada punca kau buat lawak yang membuatkan aku tak berhenti gelak macam org gila , HAHAHA. tak sangka dah dua tahun kita memb & aku harap kita dapat jadi BFF sampai aku mati ;'). iloveyou ISKANDAR AL-IMAN *nama dalam FB, search lah kalau nak kenal :)

*jangan tnya kenapa kitorg nmpak macam couple. Sebab kitorg memang cmni. Tkde nak cover cover,ok? terima kasih =.=


Wednesday, January 5, 2011

✿ Nadia Aqilah ✿

Berdiri menghadap ribuan manusia satu cahaya menyuluh tepat pada tubuhnya,
tubuh kecil yang telah membuka mata semua,
senyuman yang terpancar iklas menyembunyikan 1001 duka yang telah lama dipendam,
cemuhan dan caci maki semua tentang diri gadis bertubuh kecil telah dilalui dengan air mata,
kini ia bangkit dengan segengam semangatyang lahir dari hati,
bangkit membuka mata semua yang telah mencacinya dahulu,
kini gadis bertubuh kecil berbangga dengan kejayaan yang dikecapi,
bersama sama kekuatan dari sahabat sahabat yang setia bersamanya,
bangkitlah Nadia Aqilah teruskan perjuangan mu yang belum berakhir,
sambutlah tangan sahabatmu bilamu berada dipuncak atas sana,
dirimu bagaikan sebutir mutiara yang tiada nilainya,
lahirnya dirimu penuh dengan rahmat kurniaanNya,
jangan dirimu membenci setiap dugaan yang mendatang,
hadapi dengan tenang setenang bayu laut bersahaja .


by Muhamad syafiq/cya

P/S : thanx to muhamad syafiq sebab dah buatkan nukilan khas untuk I. sangat sangat menghargainya.
UNTUNG lah I, hahahaha :)

Serba salah -.-

Aduh, kesian gila dengan membe aku yang sorang ni, gila gila serba salah aku doe. Dia tengah lonely aku pulak takde. Omaigod, teruknya aku. Hmmmm. tapi serious I tak sengaja sayangg. hope you will forgive ok dear? sangat sangat merindui kamu -.- pasal lelaki tu you pedulik kan je lah, I dah cakap lelaki bukan dia sorang je, ber-org org kott. You relax ok, remind that I'll always be with you :)

♥ Nukilan -__-

'Saya perlukan awak sepertimana bunga perlukan matahari, nafas yang awak helakan, itulah penguat hidup saya. Tiap hari saya lalui untuk awak dan saya, saya minta cinta awak sahaja dan tolak ansur awak, saya punya hati yang dah diambil oleh awak yang punyai ciri saya mahukan, kelainan awak untuk kebahagiaan saya, tak perlu saya mencari lain jika yang terbaik dari semua dah ada depan mata, hanya cinta, kehidupan, titik susah, saya mahu dengan awak si cinta hati pengarang saya. Jangan ragu cinta saya, jangan musykil apa saya buat. Indah malam purnama macamtu lah awak bagi saya. CINTA SAYA SELAMANYA UTK AWK :)' 
Nukilan utk si Bongek Cantik Mrs Akmal. Loveyou :)

WAHHHHHHHHHH, sangat terharu kott dan tidak terkata gembiranya hati saya *ceh mengade kau nadia. Tapi seriously I really like it sayangg, even you bkn pengarang nukilan yang berjaya tapi you dah buat I berdialog : 'WOW', HEBAT JUGAK CADBURY AKU KARANG NUKILAN, AKU PUN NAK BUAT JUGAK LAH TAPI TAK TAU' -_-
Anyway, thanks bangat sebab you dah bersusah payah mengarang sebuah nukilan *sebuah ke? tak kesah lah ap ap untuk I. I really appreciate it sayangg. TERIMA KASIH sayangg *tak puas hati lagi ni. lagi sekali lah. TERIMA KASIH, TERIMA KASIH, TERIMA KASIH x234567890 *over kau nadia. kesimpulannya kat sini aku tak mampu nak balas ap yang DIA buat kat aku, banyak sangat pengorbanan dia. hmmm nak nangis T.T *relaxlah nadia. 

P/S: cuba perhatikan NUKILAN tu. aku ad colourkan text warna merah kan? *motif? HAHAHA. Tak sangka aku indah macam bulan purnama. hahaha. Not so important-lah, yang penting Iloveyou si pembuat nukilan. *thumbs up. ;)

لا اله الا الله محمد رسول الله

'Aku naik saksi tiada Tuhan yang disembah melainkan ALLAH dan Nabi Muhammad itu pesuruh ALLAH.'

Syukur ke hadrat Ilahi kerana aku masih diberi kesempatan untuk bernafas sampai ke hari ini. Semoga aku diberi kesempatan untuk bertaubat sebelum aku menutup mata untuk selamanya. ;')

Tuesday, January 4, 2011

AFIQ AFIFI ✿



jangan cepat melatah *ttbe. Hahaha. weii ni lah bestfren aku, hensem tak ada macam apek tak atau ada macam david beckham tak? Hahahahaha. Jangan nak perasan sangatlah afiq afifi oiii -__- macam biasa lah kan kitorang kenal melalui MUKABUKA, hehe. dia agak bongok dan bangek. tak pernah jumpa sebab tak berkesempatan nak jumpa *aku yang tak nak sebab segan. HAHA. Now dia belajar dekat IKM JB baru je masuk dua hari lepas, Hahaha. aku agak senang berkawan dengan dia sebab dia gila sama macam aku. 


P/S : to AFIQ AFIFI yang bangek, wei kau dok JB tu jaga diri serius aku risau doe, maklum lah kau kan anak emak ---'' Hahaha. kau belajar betul betul, jangan hampakan harapan mama kau tu, kau kan dah janji dengan aku. kalau kau mungkir aku pijak kau serius aku cakap doe. Hahahaha. hopefully persahabatan kita kekal sampai bila bila :') gonna missyou then.

Malam yang BONGEK ;)

Last night memang GILA doe, aku lepak dengan budak budak ni. PERGHH abis dorang semua buli aku especially muez yang Bongek, nak je aku sepak dia tapi 'untung lah kau besar'. HAHAHA. Fun jugak lah kann, mula mula memang serabut sebab duit hilang entah kemana, Fuck up !! tapi dorang semua buat aku happy, dah tak payah pikir pasal PSP lagi dah sekarang. Lelaki tu dah pulang kan dah malam tadi. Seronok doe !! Bodoh lelaki tu, rasa nak sepak je muka dia. SEMAK SEMAK Hahahahahaha. RIAN NURIMAN, MUHAMAD ASRAFF, MUHAMAD IZZUDIN, WAN MUHD ALIFF & MUEZ terima kasih sangat sangat sebab korang dah banyak tolong aku. Sangat sangat menghargai korang semua, korang jangan risau aku tak kan lupakan korang, ok?
Loveyou all yang sangat BONGEK ;)




bongek forever HAHA 
kawan sahaja :)(MUHAMAD ASHRAFF)
nadia muez arab ;)
kawan sahaja ;)(RIAN NURIMAN)

 P/S : Thanks to all of you. sayang korang gila gila. dua jejaka tampan takde dalam pic ni (ALEEP & EDIN) so next time lah ok. mereka sangat sangat BONGEK ! hahahaha